Hoe zit het nu precies met uitvaartverzekeringen? Om te beginnen wil ik graag een misverstand uit de wereld helpen. Ongeacht waar je bent verzekerd, het is altijd mogelijk om zelf te kiezen wie je uitvaart gaat begeleiden. Het is nooit verplicht om dat te laten doen door een van de grote maatschappijen. Ik kan je altijd helpen.

Verzekeringen zijn er in vele soorten, maar in de basis gaat het om een polis die een dienstenpakket vergoedt of een verzekering die na overlijden een bepaald bedrag uitkeert. Als je nog een verzekering gaat afsluiten, dan adviseer ik om te kiezen voor het verzekeren van een bepaald bedrag. Ik hoor te vaak dat mensen in een ver verleden kozen voor een bepaald dienstenpakket, maar nu hele andere wensen hebben. Dan kun je te maken krijgen met een flink financieel nadeel, omdat alles waar je later geen gebruik van wilt maken nauwelijks wordt terugbetaald. En als je nieuwe wensen hebt, dan moet je er alsnog goed voor betalen. Als je een overlijdensrisicoverzekering afsluit voor een bepaald bedrag, dan is er later alle ruimte om te kiezen hoe dat bedrag moet worden besteed.

Om een indicatie te geven: een begrafenis kost al snel tussen de 5.000 en 8.000 euro en een crematie tussen de 4.000 en 6.000 euro. Wil je eens vrijblijvend advies of een uitgewerkte kostenindicatie? Of wil je hulp bij het uitzoeken van je lopende verzekeringen? Neem dan gerust contact met me op voor een afspraak.