Naar verwachting is natuurlijk begraven in Woerden vanaf eind 2022 mogelijk. Op Begraafplaats Rijnhof is het zuidelijke deel een bijzonder gebied met flora en fauna. De Gemeente Woerden gaat hier graven uitgeven voor een periode van 30, 40 of 50 jaar. De graven liggen in een prachtig natuurgebied en kunnen gemarkeerd worden met een houten boomschijf waarop de naam van de overledene wordt aangebracht. Ook is het mogelijk om tegen betaling een herinneringsboom te laten planten.

Ruimtelijk en natuurlijk Het verschil met de reguliere graven is de ruimtelijke en natuurlijke opzet. Ook zijn de graftermijnen langer (bij reguliere graven vanaf 20 jaar) en is het niet mogelijk om monumenten of grafstenen aan te brengen. Het graf gaat op in de natuur.

In tegenstelling tot natuurbegraven, worden de natuurlijke graven in Woerden na verloop van tijd wel geruimd.Als de graftermijn van 30, 40 of 50 jaar is verstreken, kunnen nabestaanden deze per 10 jaar verlengen. Wanneer dat niet meer gebeurt, kan het graf worden geruimd.

Kosten van natuurlijk begraven Per graf kunnen er in Woerden twee lichamen boven elkaar worden begraven op een perceel van ongeveer 10 vierkante meter. De tarieven zijn voor 2022 als volgt vastgesteld: 30 jaar €6200, 40 jaar €7750, 50 jaar €9300

Daar komen de kosten voor het begraven nog bij (2022: € 1394). Het is mogelijk om al bij leven een graf te reserveren. De huurkosten voor het graf gaan dan per direct in.

Met dit bijzondere gedeelte van begraafplaats Rijnhof maakt de Gemeente Woerden natuurlijk begraven mogelijk voor mensen uit Woerden, Harmelen, Montfoort, Linschoten, Vleuten, De Meern, Leidsche Rijn en andere geïnteresseerden.

Meer weten? Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact op met uitvaarbegeleider Marco van der Straten: marco@vanderstratenuitvaart.nl of (0348) 234 222.