Nieuws en blogs

Nieuw boek ‘Als leven rouw is’ nu te reserveren

In september 2021 verschijnt het nieuwe boek van Marco van der Straten: Als leven rouw is, geschreven voor mensen die te maken hebben met verlies en verdriet. En voor de mensen om hen heen. Wat is rouw eigenlijk? Wat komt er op je af? Waarom willen mensen zo graag jouw verdriet verzachten? Rouw doet pijn en kost veel energie. Dat is niet raar, dat is wat het is. Naast algemene inzichten over rouw geeft Marco van der Straten door de verhalen heen ook hoopvolle handvatten vanuit christelijk perspectief. Als leven rouw is is een mooi uitgevoerd, gebonden hardcover cadeauboek. Het boek is nu HIER al te bestellen en wordt eind september toegestuurd.

Nieuw: themaweekend ‘Als leven rouw is’
Een weekend tijd en rust om stil te staan bij verlies en rouw, onder leiding van Marco van der Straten

Heb je kort of langer geleden iemand die je lief was verloren? Wil je een weekend tijd en rust om daar op een bijzondere manier bij stil te staan? Wil je handvatten en inzicht ontvangen over rouw en verlies, op een manier die bij jou past?

Kom dan alleen of met iemand anders naar dit volledig verzorgde themaweekend op een prachtige locatie. Tijdens dit weekend krijg je meer inzicht in wat rouw is, en krijg je de rust en ruimte om te ervaren wat verlies dat je hebt geleden voor jou betekent. Dat doen we door lezingen, een concert en verschillende creatieve werkvormen en programmaonderdelen. Je wordt ontvangen op de prachtige locatie van Het Brandpunt in Doorn, midden in de natuur. Het weekend is volledig verzorgd.  KLIK HIER voor meer informatie en de mogelijkheid om te reserveren.

Review: ‘Marco denkt in mogelijkheden’

Na een mooi nagesprek met een familie van wie ik een uitvaart mocht begeleiden, kreeg ik ook nog eens deze hartelijke recensie. Deze verwoordt precies hoe ik in mijn werk sta, fijn om terug te horen dat dat wordt herkend.

“Marco van der Straten is een heel goede begeleider van onze familie geweest na het overlijden van onze vader. Zijn sterke kant is dat hij denkt in mogelijkheden, heel goed meebeweegt met wat wij als familie voor ogen hadden bij het afscheid van onze vader. Hij is betrokken, komt met voorstellen en voert heel creatief onze wensen uit. Het was heel fijn dat juist hij bij ons betrokken was in deze moeilijke tijd.”