Nieuws en blogs

Een uitvaartverzekering of niet?

Hoe zit het nu precies met uitvaartverzekeringen? Om te beginnen wil ik graag een misverstand uit de wereld helpen. Ongeacht waar je bent verzekerd, het is altijd mogelijk om zelf te kiezen wie je uitvaart gaat begeleiden. Het is nooit verplicht om dat te laten doen door een van de grote maatschappijen. Ik kan je altijd helpen.

Verzekeringen zijn er in vele soorten, maar in de basis gaat het om een polis die een dienstenpakket vergoedt of een verzekering die na overlijden een bepaald bedrag uitkeert. Als je nog een verzekering gaat afsluiten, dan adviseer ik om te kiezen voor het verzekeren van een bepaald bedrag. Ik hoor te vaak dat mensen in een ver verleden kozen voor een bepaald dienstenpakket, maar nu hele andere wensen hebben. Dan kun je te maken krijgen met een flink financieel nadeel, omdat alles waar je later geen gebruik van wilt maken nauwelijks wordt terugbetaald. En als je nieuwe wensen hebt, dan moet je er alsnog goed voor betalen. Als je een overlijdensrisicoverzekering afsluit voor een bepaald bedrag, dan is er later alle ruimte om te kiezen hoe dat bedrag moet worden besteed.

Om een indicatie te geven: een begrafenis kost al snel tussen de 5.000 en 8.000 euro en een crematie tussen de 4.000 en 6.000 euro. Wil je eens vrijblijvend advies of een uitgewerkte kostenindicatie? Of wil je hulp bij het uitzoeken van je lopende verzekeringen? Neem dan gerust contact met me op voor een afspraak.

Uitvaartborrel in het bos

De familie wilde de uitvaart graag niet zo standaard. Daar gaat mijn hart altijd sneller van kloppen… hoe meer maatwerk, hoe beter! Tenslotte gaat het erom wat het beste bij de familie past. Toen meneer een plekje voor zijn vrouw op de begraafplaats in het bos had uitgekozen, kwamen we bij een mooie plek met boomstammen. Al snel was het idee er om de borrel achteraf daar te doen, zo passend bij hem en zijn vrouw. ‘Maar zou dat dan kunnen?’ vroeg meneer.

Natuurlijk kon dat. Twee dagen later liep ik met de familie vanaf het graf naar deze plek vlakbij, tussen de bomen. De dames van James Catering stonden al klaar met hapjes en drankjes. De zon viel prachtig door de bomen, ik zag de glimlach op het gezicht van de familie. Op dat moment wist ik dat alles klopte, mooier kan mijn werk niet zijn.

Grafmomumenten – gemaakt met een hart

Voor grafmonumenten werk ik graag samen met Van Dam Natuursteen in Woerden. De werkwijze van dit familiebedrijf past goed bij mijn eigen aanpak. Hier wordt gewerkt vanuit het hart en de wensen van de familie staan voorop. Bij elke stap – van het bekijken van de mogelijkheden tot het maken van het grafmonument – wordt de familie betrokken en het is ook mogelijk om mee te helpen bij de plaatsing.
Zoals bij alles rond de uitvaart is ook als het gaat om grafmonumenten of een herdenkingsplaat heel veel mogelijk, ook met materialen als glas, staal of hout. De kostenbegroting die de nabestaanden krijgen is transparant en ik kan mensen onafhankelijk adviseren, omdat ik geen (financieel) voordeel heb van de keuze van de nabestaanden. Ze zijn uiteraard volledig vrij om te kiezen wat ze willen en door welk bedrijf ze dat laten maken. Ik vind dat uitvaartondernemers niet op dit soort extra producten moeten verdienen, maar beschouw het als service aan de familie om ook in dit stuk mee te blijven denken en ben altijd bereid om ook hierin te adviseren of mee te gaan voor aan bezoek aan de showroom van Van Dam.
Wil je meer informatie? Neem gerust contact met me op. Kijk voor inspiratie en voorbeelden ook eens op http://vandamnatuursteen.nl