Nieuws en blogs

Grafmomumenten – gemaakt met een hart

Voor grafmonumenten werk ik graag samen met Van Dam Natuursteen in Woerden. De werkwijze van dit familiebedrijf past goed bij mijn eigen aanpak. Hier wordt gewerkt vanuit het hart en de wensen van de familie staan voorop. Bij elke stap – van het bekijken van de mogelijkheden tot het maken van het grafmonument – wordt de familie betrokken en het is ook mogelijk om mee te helpen bij de plaatsing.
Zoals bij alles rond de uitvaart is ook als het gaat om grafmonumenten of een herdenkingsplaat heel veel mogelijk, ook met materialen als glas, staal of hout. De kostenbegroting die de nabestaanden krijgen is transparant en ik kan mensen onafhankelijk adviseren, omdat ik geen (financieel) voordeel heb van de keuze van de nabestaanden. Ze zijn uiteraard volledig vrij om te kiezen wat ze willen en door welk bedrijf ze dat laten maken. Ik vind dat uitvaartondernemers niet op dit soort extra producten moeten verdienen, maar beschouw het als service aan de familie om ook in dit stuk mee te blijven denken en ben altijd bereid om ook hierin te adviseren of mee te gaan voor aan bezoek aan de showroom van Van Dam.
Wil je meer informatie? Neem gerust contact met me op. Kijk voor inspiratie en voorbeelden ook eens op http://vandamnatuursteen.nl

Een verdrietige dag met een gouden rand

De uitvaart van de 37-jarige Geke was enorm indrukwekkend. Het was bijzonder om samen te werken met een liefdevolle familie, die in de week na haar overlijden op een bijzondere manier elkaar steunde én ruimte gaf. Ruim 300 mensen waren bij de uitvaartdienst, die we in een weiland konden organiseren. Het werd een verdrietige dag met een gouden rand. Romy Dermout maakte een prachtige fotoreportage, waarvan ik een paar foto’s mag delen.

Marco in ‘Dit is de Dag’ over mentale gevolgen coronacrisis

Op donderdag 21 mei was ik te gast bij Tijs van den Brink in Dit is de Dag op NPO Radio 1 om te praten over de mentale gevolgen van de coronacrisis. Deze radiouitzending is hier terug te luisteren.

Het programma schreef er deze aankondiging over: “De lockdown in Nederland wordt steeds meer versoepelt, maar daaronder schuilt heel wat verborgen leed. Vanwege de zieke of overleden mensen die we niet of op afstand konden steunen of gedenken, vanwege het schrappen van banen, vanwege dingen die misschien wel niet meer terugkomen. In Dit is de Dag een gesprek met psychiaters Dirk de Wachter en Bram Bakker, met bijzonder hoogleraar complexe rouwverwerking Jos de Keijser en met uitvaartbegeleider Marco van der Straten.”