Hoe kun je in deze tijd van coronamaatregelen de uitvaart toch zo persoonlijk mogelijk maken? Gelukkig zijn daar verschillende mogelijkheden voor. Deze week bedachten we met een familie waarvan ik de uitvaart mocht begeleiden mooie condoleancekaarten. Deze werden met de rouwkaart meegestuurd, samen met een gefrankeerde retourenvelop.

Voor de rouwdienst werd gekozen voor live streaming, zodat belangstellenden alles vanuit huis konden volgen. Het is ook bijzonder om te zien dat mensen creatieve manieren bedenken om hun meeleven zichtbaar te maken. Deze week stonden bijvoorbeeld leden van een kerkgemeenschap, waarvan de overledene lid was, langs de weg voor de kerk – op veilige afstand van elkaar – zodat de rouwauto door een haag van mensen reed. Enorm indrukwekkend en hartverwarmend voor de familie.

Hoewel alles nu anders gaat dan je misschien zou willen, is het gelukkig met creativiteit en extra inzet toch mogelijk om een uitvaart zo persoonlijk mogelijk te maken. Bel me gerust voor meer informatie: (0348) 234 222.