Sinds half november 2020 gelden onderstaande richtlijnen voor uitvaarten in coronatijd.  Ik ben altijd op de hoogte van de laatste maatregelen. En ik denk graag met u mee over wat er wél mogelijk is, want dat is gelukkig vaak meer dan wordt gedacht. Er zijn ook in de regio Utrecht verschillende locaties waar in coronatijd 100 mensen ontvangen kunnen worden, op de vereiste 1,5 meter afstand. Ook zijn er andere creatieve oplossingen. Zoals de uitvaart die ik in een weiland mocht organiseren of een uitvaartborrel in het bos. Ik denk graag met u mee, zodat we een uitvaart organiseren die helemaal klopt voor de familie. Neemt u voor meer informatie contact met me op.

Uitvaartplechtigheid

Voor een uitvaart geldt op dit moment dat er 100 personen bij elkaar mogen komen.

Condoleance

Als de condoleance op dezelfde locatie plaatsvindt als de uitvaartplechtigheid, dan gelden hiervoor dezelfde regels als hierboven voor de plechtigheid. Ook mag er na afloop een hapje en een drankje worden geserveerd.

Hoeveel mensen mogen aanwezig zijn bij een uitvaart?

Het maximum aantal bezoekers van een uitvaart is sinds half november 100 mensen. Aanwezigen moeten altijd 1,5 meter afstand kunnen houden en een vaste zitplaats hebben.

Voor het maximaal aantal bezoekers tellen niet mee: personeel van de uitvaartonderneming, geestelijke medewerkers en medewerkers van de begraafplaats of het crematorium.